Er is meer te zien en te doen!

Een rit op een spoorfiets is meer dan alleen de beleving van het spoor. In de directe omgeving van het tracé zijn diverse leuke en interessante dingen te bekijken.

Fanny Blankers-Koen Stadion

Dat begint al met het Fanny Blankers-Koen Stadion bij het vertrekpunt. Daar is een wandelroute aangelegd waarlangs voor de Twentse Olympisch kampioenen 18 bomen geplant. Bij de bomen staan sokkels met informatie over de medaillewinnaar én de boom.

Het gaat om Twentse winnaars van een gouden medaille op de Olympische Zomer- en Winterspelen óf Paralympics. Vanwege de exclusiviteit van de bomen heeft het park tevens de functie van arboretum.

Watertorenpark

Tussen ons vertrekpunt en de monumentale watertoren uit 1896 is het Watertorenpark aangelegd. Dit gratis toegankelijke park heeft een natuurlijke stijl met veel slingerende wandelpaden en hoogteverschillen. De speeltuin beschikt over unieke houten speeltoestellen. Ook is er een kabelbaan en een Jeu de Boulesbaan.

Op weg naar Twekkelo

Op weg naar Twekkelo passeer je de viaducten van het sluizencomplex in het Twentekanaal, een Rijksmonument uit 1935. Aan de andere kant heb je een prachtig uitzicht over de haven, de grootste haven van Overijssel en de 11e haven van Nederland. Vlak achter de sluis bevindt zich familiepretpark De Waarbeek, het oudste familiepretpark van Nederland.

Over de omgeving van de spoorlijn is nog veel meer te vertellen.