Veelgestelde vragen

Kan ik treinen tegenkomen als ik op de spoorfiets zit?

De spoorlijn is gesloten voor spoorvervoer en losgekoppeld van het landelijke spoornetwerk. Op rijdagen wordt deze lijn alleen gebruikt voor het spoorfietsen.

Kan ik ook tegenliggers tegenkomen?

We maken gebruik van een dienstregeling, daarmee voorkomen we dat probleem.

Hoe lang duurt een spoorfietsrit?

Een rit op de spoorfiets duurt ongeveer 15-25 minuten. Samen met een wandeling, picknick of bezoek aan het Rustpunt bij Landgoedwinkel Reef kunt je je bij ons een dagdeel (ochtend of middag) vermaken.

Is het ook mogelijk om op maandag of dinsdag een rit te boeken?

Op maandag en dinsdag zijn wij in principe gesloten. Bij uitzondering is het in overleg met ons mogelijk om hier van af te wijken. Neem hiervoor contact met ons op.

Is het ook mogelijk om een enkele reis te boeken?

Normaal gesproken zijn spoorfietsritten altijd retourritten. Bij hoge uitzondering, bijvoorbeeld bij een bijzonder arangement, kan daar in overleg met ons van worden afgeweken.

Is het ook mogelijk om in Twekkelo te starten?

Nee; ritten vinden altijd plaats vanuit Hengelo, daar is voldoende ruimte om te parkeren en zo voorkomen we verkeersoverlast in Twekkelo.

Is het ook mogelijk om een avondrit te boeken?

Wij bieden geen avondritten aan, ook niet op afspraak.

Kunnen kleine kinderen ook mee op de spoorfiets?

Het spoorfietsen is een leuke activiteit voor het hele gezin. Kinderen kunnen plaatsnemen op het bankje of in een wandelwagen/ buggy. Op de spoorfiets is voldoende ruimte om die mee te nemen.

Kan er een rolstoel mee op de spoorfiets?

Op het platform van de spoorfiets is voldoende plek voor een (elektrische) rolstoel. Geef bij het boeken wel even aan dat er iemand met een rolstoel mee gaat, dan kunnen onze vrijwilligers daar rekening mee houden

Hoeveel mensen kunnen er mee op een spoorfiets?

Op de spoorfiets passen 6 mensen, 2 mensen kunnen trappen, 3 kunnen op het bankje zitten. Op het platform tussen de fietsers is ruimte voor een krukje, een wandelwagen of een rolstoel.

Ik kom met een groep, hoeveel fietsen moet ik boeken?

Op een spoorfiets passen 6 mensen, het is dus heel eenvoudig, als je het totale aantal deelnemers deelt door 6 dan weet je het aantal fietsen dat je nodig hebt.

Gaat het spoorfietsen zwaar?

Het spoorfietsen gaat heel licht, dat komt door de lage weerstand van de nylon wielen op de stalen rails. Ook is de overbrenging van de fietsen afgestemd op rustig rijden .

Hoeveel mensen kunnen er mee op de pomplorrie?

De pomplorrie moet minimaal door 2 mensen bediend worden, het maximale aantal mensen dat mee kan is 8. Hou er wel rekening mee dat de pomplorrie dan zwaarder rijdt. We adviseren om elkaar dan onderweg af te wisselen.

Gaat de pomplorrie zwaar?

De pomplorrie is gemaakt naar voorbeeld van een origineel uit het Nederlands Spoorwegmuseum. Vroeger werden deze gebruikt voor spoorwegwerkers. Het bedienen van deze pomplorrie is een leuke en sportieve uitdaging voor mensen met een goede conditie.

Is het ook mogelijk om een groepsfiets te boeken?

In principe zijn al onze spoorfietsen geschikt voor groepen tot 6 personen. Sinds het begin van de coronamaatregelen worden grotere fietsen niet meer verhuurd. Mede omdat deze minder goed aansluiten bij de beleving die we willen bieden, hebben we deze fietsen definitief uit de collectie genomen. 2 of meer spoorfietsen boeken en gezellig picknicken aan het eindpunt is natuurlijk nog wel mogelijk!

Mag ik zelf eten en drinken meenemen?

Jazeker, je mag je eigen eten en drinken meenemen en bij ons nuttigen. Aan het eindpunt van de lijn zijn daarvoor een aantal picknickbanken aanwezig. Het meenemen en gebruiken van alcohol op de spoorfietsen en op ons terrein is echter niet toegestaan.

Mag ik een radio of andere geluidsapparatuur meenemen?

Geluidsapparatuur is zowel op de spoorfiets als op ons eindpunt niet toegestaan. Zo houden we het in het buitengebied heerlijk rustig en voorkomen we overlast voor omwonenden.

Is er een toilet aanwezig?

Bij het startpunt in Hengelo is een toilet aanwezig, ook Landgoedwinkel Reef beschikt over een toiletvoorziening.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan gerust contact met ons op!