Het spoorfietsen in Hengelo zoekt vrijwilligers. Doe je mee?

Maak deel uit van een gedreven team dat er voor zorgt dat mensen op een sportieve en gezellige manier per spoorfiets kennis kunnen maken met de natuur en de historie van Hengelo en Twekkelo.

Ons rijseizoen is van april t/m oktober en we kunnen zowel voor het seizoen als gedurende het seizoen je hulp goed gebruiken. Werkuren zijn in overleg.

Dit kan je bij ons doen

Wil jij ook bijdragen aan het verder uitbouwen en professionaliseren van onze organisatie. Door de veelzijdigheid van ons project zijn er veel mogelijkheden om je werkzaamheden aan te laten sluiten bij jouw belangstelling en kwaliteiten.

Gastvrouw of gastheer

Je ontvangt onze gasten. Je informeert ze over hetgeen ze onderweg te zien krijgen en welke mogelijkheden er zijn voor recreatie in Twekkelo. Daarnaast geef je veiligheidsinstructies. Het is belangrijk dat je goed met mensen om kunt gaan, zelfstandig kunt werken en op een enthousiaste manier kunt vertellen.

Groenonderhoud

Op en rond het spoor is veel groen dat regelmatig onderhoud nodig heeft. Het is belangrijk dat je om kunt gaan met gereedschappen en over enige basiskennis beschikt ten aanzien van groenonderhoud.

Technisch onderhoud

De spoorfietsen moeten in goede staat worden gehouden, en waar nodig gerepareerd. Je hebt bij voorkeur enige ervaring in het fietsonderhoud en beschikt over technisch inzicht.

Online content-beheerder

Je bent degene die website van het spoorfietsen actueel houdt en aanvult. Ook plaats je berichten op het Facebook, Twitter en Instagram account. Je heeft ervaring met deze werkzaamheden en een goed taalgevoel.

Coördinator

Als coördinator vind je het leuk om onze doelstellingen in de praktijk vorm te geven. Je weet onze groeiende vrijwilligersorganisatie tot een hecht team te smeden, waarin de verschillende kwaliteiten van de vrijwilligers goed uit de verf komen

Bestuurslid

Als bestuurslid heb je veel contact met de stakeholders uit ons uitgebreide en interessante netwerk. Ook vind je het leuk om dingen uit te zoeken en te regelen, zodat plannen voortvarend worden omgezet in concrete acties.

Over onze stichting

Wij zijn een non-profit organisatie die maatschappelijke doelen nastreeft. Onze maatschappelijke doelen zijn onder andere het behoud en herstel van natuur rondom het spoor en het behoud en herstel van de spoorlijn als (industrieel) erfgoed.

Daarnaast willen wij kansen bieden aan mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Het spoorfietsproject is nog volop in ontwikkeling, waardoor er in de toekomst nieuwe kansen kunnen ontstaan.

Belangstelling?

Heb je belangstelling voor een (of meer) van deze functies of wil je op een andere manier een bijdrage leveren aan ons project, neem dan gerust contact met ons op.